Aperitiv briose cu legume si sunca presata

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2019 | 4262 vizualizari

 

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă
  • 400 g smântână
  • 125 ml ulei
  • 350 g făină
  • 50 g spanac
  • 1 morcov mare
  • 50 g șuncă presată
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose cu legume si sunca presata:

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ambele. Dăm morcovul pe răzătoare, la fel și șunca presată. Tocăm spanacul mărunt( eu am pus din cel congelat). Cernem făina și amestecăm 250 g cu praful de copt. Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare, adăugăm și condimentele, apoi smântâna și uleiul și omogenizăm compoziția. Adăugăm, treptat, făina amestecată cu praful de copt și vom obține o compoziție mai groasă. Mixăm albușurile spumă și le încorporăm ușor în compoziție. Împărțim compoziția în trei boluri. Într-o parte adăugăm spanacul, în alta morcovul și în ultima șunca presată. Omogenizăm bine cele trei compoziții și le mai potrivim textura cu făină. Eu am mai adăugat cam câte 2 linguri la cea cu morcov și cea cu șuncă și ceva mai mult la cea cu spanac. Umplem formele de brioșe punând câte o lingură din fiecare, în câte o formă. Ne jucăm puțin cu culorile, punând compozițiile în ordini diferite, ca să nu semene brioșele între ele și să obținem un mozaic plăcut. Coacem delicioasele brioșe, pentru 35 de minute la 180 de grade, sau până se rumenesc. Le lăsăm să se răcească în forme și apoi le transferăm pe platou. Sunt de mare efect printre celelalte aperitive ale unei mese festive, vă invit să le testați!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu legume si sunca presata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu dovlecel si cascaval