Aperitiv briose cu legume si sunca presata

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2019 | 3851 vizualizari

 

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă
  • 400 g smântână
  • 125 ml ulei
  • 350 g făină
  • 50 g spanac
  • 1 morcov mare
  • 50 g șuncă presată
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose cu legume si sunca presata:

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ambele. Dăm morcovul pe răzătoare, la fel și șunca presată. Tocăm spanacul mărunt( eu am pus din cel congelat). Cernem făina și amestecăm 250 g cu praful de copt. Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare, adăugăm și condimentele, apoi smântâna și uleiul și omogenizăm compoziția. Adăugăm, treptat, făina amestecată cu praful de copt și vom obține o compoziție mai groasă. Mixăm albușurile spumă și le încorporăm ușor în compoziție. Împărțim compoziția în trei boluri. Într-o parte adăugăm spanacul, în alta morcovul și în ultima șunca presată. Omogenizăm bine cele trei compoziții și le mai potrivim textura cu făină. Eu am mai adăugat cam câte 2 linguri la cea cu morcov și cea cu șuncă și ceva mai mult la cea cu spanac. Umplem formele de brioșe punând câte o lingură din fiecare, în câte o formă. Ne jucăm puțin cu culorile, punând compozițiile în ordini diferite, ca să nu semene brioșele între ele și să obținem un mozaic plăcut. Coacem delicioasele brioșe, pentru 35 de minute la 180 de grade, sau până se rumenesc. Le lăsăm să se răcească în forme și apoi le transferăm pe platou. Sunt de mare efect printre celelalte aperitive ale unei mese festive, vă invit să le testați!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu legume si sunca presata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
chiftele de cartofi