Aperitiv chiftelute cu ton

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2018 | 3865 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chiftelutele de ton am folosit

  • 2 cutii, 160 g fiecare, conserva de ton
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • patrunjel verde, tocat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 3 felii paine inmuiate in lapte si stoarse bine
  • sare
  • piper
  • 3 oua
  • 150 g sunca (porc, pui, curcan – afumata)
  • ulei pentru prajit
  • optional-pesmet

Pentru garnitura

  • 6-7 cartofi medii, taiati cubulete
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri condiment pentru cartofi
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chiftelute cu ton:

Mod de preparare Chiftelute cu ton
Da prin masina de tocat, pe rand, ceapa curatata, cartoful spalat si curatat, sunca si patrunjelul.

Pune-le pe toate intr-un bol.

Scurge bine tonul si adauga-l peste celelalte ingrediente.
Pune si painea stoarsa bine si condimentele – boiaua, sare si piper dupa gust.
Initial am adaugat in compozitie un ou, dar, treptat, am mai pus cate unul dupa ce s-a incorporat precedentul.
Cu mana framanta bine compozitia. Dupa ce amestecul e omogen mai adauga un ou, amesteca si pune si ultimul.
Amesteca, in mod circular, timp de 5 minute.
Doar daca este cazul si compozitia ti se pare prea moale, adauga pesmet, dar incearca sa nu, astfel chiftelutele vor iesi moi si pufoase, nu uscate 

Da vasul la rece pentru 20 minute, apoi, cu mainile umede, formeaza bilute de compozitie pe care le asezi pe-o planseta.

Intre timp cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, amesteca-i cu condimentul Vegeta si uleiul, pune-i intr-o tavita in care ai pus hartie pentru copt si da-i la cuptor, la 200 grade, pentru 25 -30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chiftelute cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de orez salbatic cu cascaval