M-am inspirat dupa reteta lui Mena https://www.bucataras.ro/retete/ciuperci-umplute-70158.html.
Am umblat la ingrediente, cantitati dar au iesit foarte bune.
Ciupercile se curata de pielita si se rup coditele.
Se spala si se lasa la scurs si uscat.
Coditele se toaca marunt.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Ardeiul se curata si se taie cubulete.
Carnatii cabanos se taie bucati marunte.
Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei si calim ceapa, ardeii, cabanosul si coditele 15 minute si le lasam sa se raceasca.
Intr-un castron, punem amestecul de codite si carnati racit, casul ras, ouale, mararul tocat marunt, sare, piper si omogenizam bine.
Intr-un vas tremorezistent asezam palariile ciupercilor, dam un praf de sare si stropim cu ulei de masline.
Palariile se umplu cu compozitia facuta si se preseaza usor ca sa fie bine umplute.
Se adauga in vas 100 ml apa si se introduce in cuptorul preincalzit, pentru 30 minute, la foc moderat.
Cand sunt rumene frumos, sunt gata.
La servire, se pot presara cu patrunjel tocat.
Sunt bune calde, dar si reci.
Pofta Buna!