Aperitiv pateuri cu ciuperci

de lucy2002 in Aperitive / Garnituri, 29 Noi 2019 | 3479 vizualizari

 

Simplu, rapid si gustos!

 

INGREDIENTE

  • 800 gr foitaj din comert
  • 700 gr de ciuperci champignon
  • 30-50ml ulei
  • 1 lingurita de boia dulce
  • piper
  • sare
  • 1 ou
  • susan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pateuri cu ciuperci:

Lasam foitajul sa se dezghete la temperatura camerei.

Ceapa curatata, tocata marunt si presarata cu sare se caleste in ulei.

Ciupercile curatate, spalate, se toaca potrivit si se adauga peste ceapa calita. Se lasa pe foc pana se evapora tot lichidul. Oprim focul si condimentam cu sare, piper si boia.

Intindem aluatul de foitaj cu atentie, si-l taiem o data pe lungimea foii si o data  pe latime. Vor rezulta patru dreptunghiuri potrivite in care vom pune din ciupercile pregatite si vom sigila marginile cu furculita. Procedam la fel si cu cealalta foaie. Se ung cu ou batut si se presara cu susan dupa care se introduc la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200 grade C, pentru 25-30 minute sau pana cand se rumenesc frumos deasupra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pateuri cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu foietaj, carne de pui si legume mexicane