Aperitiv saratele cu branza de burduf

de abetina in Aperitive / Garnituri, 22 Dec 2017 | 5717 vizualizari

 

reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 400 gr branza de burduf Napolact
  • 400 gr untura
  • drojdie cat o nuca
  • 2 linguri seminte chimen
  • 4 oua (3 galbenusuri in aluat si un ou pentru uns)
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita de sare 
  • faina de grau cat cuprinde (eu am folosit aproximativ 1 kg.de faina)
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu branza de burduf:

 Se pune intr-un vas untura, peste untura adaugam drojdia stinsa cu lapte caldut, adaugam semintele de chimen, galbenusurile, branza de burduf, faina, sarea si facem un aluat suficient de tare pe care il vom pune la frigider si il vom lasa peste noapte sa se odihneasca.

Scoatem apoi cate o bucatica de aluat, o intindem sub forma de foaie si o taiem cu o forma speciala, punem saratelele in tava in care am pus hartie de copt, le ungem cu ou batut si le presaram cu seminte de chimen. Este bine sa facem foaia grosuta cam de 1 cm, asa vor iesi saratele foarte pufoase si cu aspect placut.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu branza de burduf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]