tarte si placinte rumenite si iscusite
Folosind această umplutură delicioasă și foi de plăcinte, puteți pregăti mici plăcințele. De această dată, eu am optat pentru rulouri, pentru că mi s-au părut mai interesante.
Ciupercile curățate și spălate, le tai felii și le pui la fiert în apă cu puțină sare, pentru 5 minute. Le scurgi bine de apă și le mărunțești cu ajutorul blenderului.
În 50 g unt topit călești ceapa tocată, apoi adaugi ciupercile mărunțite, ardeiul spălat și tăiat cubulețe, sare și piper după gust. Lași să se pătrundă gusturile și adaugi pătrunjelul spălat și tocat mărunt, omogenizezi și lași să se răcească compoziția.
Topești celelalte 50 g unt și apoi, cu pensula, ungi foile de plăcintă tăiate dreptunghiuri.
Pe două dreptunghiuri pui 1-2 linguri de compoziție, o rulezi și o așezi în tava tapetată cu hârtie de copt. După ce faci toate rulourile, le ungi cu gălbenuș amestecat cu lapte și presari semințele de susan. Le coci 15 minute la foc mediu.