Ardei in sos (2)

de Rocsi in Mancaruri de post, 11 Mar 2011 | 5088 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei galbeni si kapia
  • 1 ceapa
  • 400 gr rosii decojite in suc propriu
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 linguri faina alba
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usutroi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei in sos (2):

Ardeii ii coacem pe un grill.
Dupa ce s-au copt, ii punem fierbinti intr-o oala, ii presaram cu sare mare si ii acoperim cu un capac. Cand sunt racoriti, ii curatam de coaja.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.
Rosiile le maruntim bine.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins.
Adaugam ceapa, rosiile si doua cani cu apa.
Lasam sa fiarba la foc potrivit pana ceapa este patrunsa. Daca mai este nevoie de apa, mai adaugati, dar fierbinte.
Faina o desfacem intr-o cana cu putina apa.
O turnam printr-o sita in tigaie si amestecam continuu sa nu se faca cocoloase.
Condimentam cu sare si piper.
Lasam sa inceapa sa fiarba apoi dam drumul ardeilor copti, intregi. Mai dam cateva clocote cat sa isi ia si ardeii gustul din sos.
Curatam usturoiul, il zdrobim si ii dam drumul peste ardei.
Amestecam, tragem tigaia de pe foc, acoperim si ii lasam asa 5-10 minute.
Se servesc calzi, simpli sau cu un piure de cartofi. Puteti presara putin pratunjel sau marar verde deasupra.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei in sos (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume