Ardei iuti la otet

de Dya Daniela Andrei in Muraturi, 12 Sep 2014 | 5334 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 litru otet
  • 1 kg ardei iuti, rosii (eu am ales unii mai micuti)
  • cate o lingura cu sare de bucatarie pentru fiecare borcan in parte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei iuti la otet:

Spalam bine ardeii, ii asezam in borcane curate si presaram sarea peste acestia (o lingura de sare pentru fiecare borcan sau dupa gust; m-am oprit la una jumate). Adaugam apoi otetul, cam un sfert de borcan si completam cu apa.  Strangem bine capacele borcanelor, le asezam intr-o cratita cu apa rece si le fierbem 20-30 de minute, la foc mic.  Se racesc treptat si apoi se depoziteaza intr-un loc racoros.

TIPS-URI

1

Se poate opta si pentru pregatirea solutiei de apa si otet astfel: le adaugam intr-un vas/craticioara; le asezam pe aragaz si le fierbem cateva minute, dupa care le turnam peste ardeii iuti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuti la otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

reisnaor_2006 1

13.09.2014, 09:15

okkkkkkkkkkk

Dya Daniela Andrei 1

13.09.2014, 15:17

okkk

Panacris 1

19.09.2014, 16:30

Tocmai ”execut” ardeii iuți, după rețeta ta

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ardei iute in otet