"Culori de toamna in bucate"
O reteta si pentru iubitorii de senzatii iuti.
Am tot impartit reteta aceasta in dreapta si in stanga, in majoritatea cazurilor era ceruta de barbati.
Intentia mea era demult sa o postez aici ca sa -mi usurez timpul si munca, tot explicand si scrie de fiecare data, mai usor e de trimis doritorii pe linkul de aici.
Si uite asa i-a venit sorocul.
Pentru Reteta de gogonele picante sunt necesare cateva ingrediente: gogonele, usturoi, ardei iute, marar si sare.
Trecem la treaba!
Iata cum se prepara Reteta de gogonele picante
Am spalat gogonelele.
Cu ajutorul unui cutit, am sectionat fiecare gogonica ,dar nu pana la capat, atat cat putem s-o deschidem, ca pe o carte.
Intr-un bol, am adaugat usturoiul, ardeii iuti, patrunjelul si mararul, am amestecat si am inceput sa umplu gogonele.
La fundul borcanului am pus o crenguta de busuioc.
Am umplut borcanul, asezand gogonelele cat mai tasate.
Am pregatit saramura, apoi am fiert-o 5 minute
Am turnat saramura fierbinte peste gogonele.
Am lasat pana a doua zi, am mai completat cu un pic de saramura.
Am legat borcanele cu celofan si le-am lasat la temperatura camerei pentru 5 zile.
Se pot servi dupa 9-10 zille.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Salata de gogonele verzi la borcan.
1
Cand turnati saramura fierbinte, puneti pe ceva metalic sub borcan. O tava de aragaz de exemplu.
2
Puteti in loc de busuioc sa puneti cimbru.
3
Pastrati gogonelele primele zile in bucatarie, apoi puteti sa le dati la rece, iar peste o saptamana puteti deja sa le consumati.