Ardei umplut cu orez si ciuperci

de Lily_Musat in Mancaruri de post, 26 Iun 2009 | 18927 vizualizari

 

INGREDIENTE

    Ingrediente pentru umplut ardeii:
     11 ardei grasi
    300 g codite de ciuperci
    500 g orez
    1 legatura de ceapa verde
    2 linguri de pasta de tomate
    putin ulei pentru calit ciupercile si ceapa
    sare
    piper
    Ingrediente pentru sos:
    300 ml suc de rosii
    300 ml apa
    1 lingurita de sare
    1 ceapa mica uscata
    marar
    2 cartofi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umplut cu orez si ciuperci:

Ardeiul gras il curatam de seminte, il spalam, coditele de la ciuperci le tocam marunt, ceapa o tocam marunt, orezul il spalam in cateva ape.
Intr-o tigaie punem putin ulei si calim ceapa cu ciupercile, adaugam si orezul la sfarsit. Pasta de tomate o calim putin separa si o amestecam cu orezul si ciupercile calite cu ceapa.
Ardeii ii umplem cu amestecul rezultat.
Ardeii umpluti ii bagam cu partea superioara in faina sa formam un dop si ii punem in oala.Punem si cartofii taiati rondele.
Sosul de rosii il punem fierbinte peste ardei.
Dupa 40 minute de fiert pe aragaz, asezonam cu marar.

TIPS-URI

1

Sosul trebuie sa depaseasca ardeii  ca sa aiba zeama suficienta sa fiarba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umplut cu orez si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume