Ardei umpluti

de Alina26 in Mancaruri cu carne, 25 Mai 2013 | 9792 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg ardeii (rosii si galbeni)
  • 1 kg carne tocata amestec
  • 4 cepe mari
  • 3 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 150 g orez
  • 200 g sos de rosii
  • 6 lg marar uscat
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui
  • 2 crengute de cimbru
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

1.Curatam si tocam toate legumele si le punem la inabusit,intr-o tigaie cu putin ulei si sare.Dupa ce s-au inmuiat putin legumele,adaugam orezul apoi sosul de rosii.Mai lasam 5 minute pe foc.Lasam sa raceasca.

2.Spalam ardeii,facem cate un capacel,curatam de samburi si ii punem deoparte.

3.Intr-un bol punem carnea,compozitia pregatita mai devreme,sare,piper,marar,patrunnjel spalat si tocat si mestecam.

4.Umplem ardeii,ii punem intr-o tava sau intr-o oala,in care am pus crengute de cimbru,adaugam un pahar de apa,putina sare si putin ulei si dam la cuptor pentru doua ore,la 180°.Acoperim cu folie de aluminiu.

Serviti calde cu smantana si ardei iute.Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

Puteti sa fierbeti ardeii si la aragaz,la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne tocata la cuptor