Ardei umpluti cu carne, ciuperci si dovlecel

de Ina in Mancaruri cu carne, 17 Iul 2011 | 6814 vizualizari

 

Cum de la dovlecei imi mai ramasese compozitie de carne, m-am dus in gradina, am rupt niste ardei grasi, frumosi , si m-am pus iar pe gatit . Mai jos incerc sa dau cantitati aproximative, pentru cine face reteta de la zero, desi eu am adaugat in compozitia care mi-a ramas de la dovlecei cantitati nemasurate, ca sa-mi ajunga sa umplu si ardeii. :D

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei grasi
  • 300 g carne tocata
  • o mana de orez
  • 5 ciuperci mari
  • 1 dovlecel 
  • un morcov
  • o ceapa
  • 150 g pasta de rosii 
  • un ou
  • sare
  • piper
  • marar
  • patrunjel
  • 5 rosii mici, pentru capac la ardei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne, ciuperci si dovlecel:

Indepartam cotorul ardeilor, dupa care-i spalam bine si  in interior .

Curatam dovlecelul, il tocam il condimentam cu sare  si-l lasam sa se scurga intr-o strecuratoare de plastic.

Curatam si tocam ceapa  si morcovul  si ciupercile, apoi le calim , impreuna cu dovlecelul scurs bine,  in putin ulei. Adaugam carnea tocata si orezul spalat in prealabil , apoi 150 ml. pasta de rosii. Mestecam continuu si lasam sa se patrunda bine carnea, iar orezul sa absoarba lichidul.  Oprim focul si potrivim de sare si piper .

In carnea de umplutura adaugam marar si patrunjel tocat  si incorporam si-un ou crud. 

Umplem fiecare ardei gras cu amestecul de carne si legume , iar din jumatati de rosii punem cate un capac, pentru a evita scurgerea compozitiei  in timpul fierberii.

Asezam ardeii cu capacul in sus intr-o oala ( la mine au fost prea putini, asa ca i-am pus culcati, dar am avut norocul sa ramana intregi, frumosi. ) si adaugam apa pana la umarul ardeilor. Eu am tocat rosiile ramase dupa ce am format capacele ardeilor si le-am adaugat in oala. Lasam la fiert, la foc mic, pana ce pulpa ardeiului se  poate rupe usor cu furculita.

Servim cu patrunjel verde tocat .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne, ciuperci si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptură în ulei cu garnitură de ciuperci şi smântână