Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

de oanapl in Curcan, 24 Sep 2021 | 8312 vizualizari

 

Nouă ne plac mult ardeii umpluți. E prima dată când îi pregătesc cu sos de roșii și au ieșit delicioși.

 

INGREDIENTE

  • 4 ardei roșii mari
  • 400 g carne de curcan tocată
  • 50 g orez
  • 15 ml ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 1 roșie
  • 1 morcov
  • Boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 lingură bulion
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • smântână pentru servit
  • -pentru sos:
  • 4-500g roșii
  • Apă
  • Sare
  • O linguriță zahăr
  • O foaie de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii:

Cureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un vas cu fundul gros și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovul apoi îi dai pe răzătoare și îl adaugi peste ceapă. Adaugi carnea tocată, orezul spălat și pătrunjelul tocat și lași să se călească amestecând din când în când. Pui sare, piper, boia și cimbru, după gust. Amesteci bine pentru a obtine o compozitie omogena. După ce a scăzut zeama lăsată de carne, umpli ardeii cu această compoziție și îi așezi într-o oală largă.

Cureți roșiile de coajă, le pasezi și torni sosul în oala cu ardeii. Pui condimentele și zahărul.

Adaugi apă cât să acoperi ¾ din ardei și lași să fiarbă la foc potrivit aproximativ o oră.

Servești ardeii calzi, simpli sau cu smântână după preferință.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]