Arici cu mascarpone

de epurasha2bb in Prajituri, 29 Iul 2010 | 5273 vizualizari

 

dupa o reteta a bucatarasului sabina adaptata si am mai vazut si la Doamna Burdulea, la ambii bucatarasi ariciul este imbracat in ciocolata si arata mai bine cred eu. Pozele mele sunt de la inceputurile mele bucatarasti ;))) de anul trecut.

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti simpli
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 fiola esenta de vanilie
  •  1 cescuta de lapte,
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 ciocolate-una amaruie cu nuci si alta cu caramel si alune,
  • 1 cub de unt / margarina,
  •  1 lingura cacao,
  • fulgi de cereale cu cacao.
  • 1 cutie mica de mascarpone
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Arici cu mascarpone:

Se faramiteaza biscuitii intr-un vas. Se topeste la bain Marie ciocolata cu untul/ margarina, esenta de rom si laptele. Apoi se toarna peste biscuiti, se amesteca bine si se pune amestecul intr-un bol rotund la rece cam o ora. Intre timp facem crema de mascarpone cu cacao.Frecam bine crema mascarpone cu 1 lingura de cacao si 1 lingura de zahar pudra.Apoi orna deasupra cu aceasta crema si decoram in forma de arici folosind fulgi de cereale cu cacao drept tepi, ochi si botic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Arici cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu fulgi de ciocolata