Baclava

de Valclaudia in Dulciuri, 15 Feb 2014 | 7665 vizualizari

 

preparata dupa reteta Simonei (sarumana, fata draga!). Rezultatul? Un desert super-extra-mega dulce.....

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placita
  • cca 30-40 ml ulei
  • 400 gr. nuca prajita
  • 200 gr. zahar
  • 400 ml apa
  • coaja de portocala confiata
  • 1 baton de scortisoara
  • 3-4 cuisoare
  • cateva lingurite de miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Prajim nuca intr-o tigaie de teflon,o lasam la racit apoi o trecem prin robot.

Foile de placinta trebuie sa fie decongelate complet pentru a nu se rupe.

Ungem tava cu putin ulei, asezam o foaie de placinta pe care o ungem de asemenea cu ulei. Repetam acest lucru pana suprapunem 5-6 foi de placinta (jumatate din foile unui pachet din comert).

Presaram nuca prajita si macinata,din loc in loc asezam bucatele de coaja de portocala confiata.

Asezam si restul foilor de placinta peste nuca, in acelasi mod, fiecare foaie unsa in parte cu ulei.

Portionam baclavaua dupa preferinta ajutandu-ne de un cutit foarte ascutit apoi dam tava la copt pana se rumenesc foile (cca 25min; 170 grade)

Pana se coace desertul preparam siropul dupa cum urmeaza:

-se pune apa la foc cu zaharul+batonul de scortisoara+cateva cuisoare.

-se lasa la fiert cca 10 min apoi la racorit pana scoatem baclavaua din cuptor

Cat e inca fierbinte baclavaua turnam siropul in tava si uitam desertul in camara pentru cel putin 30 min.

La servire decoram portiile dupa preferinta cu putina miere, nuca prajita si coaja de portocala confiata.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava