Baclava rulouri

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 30 Aug 2011 | 8529 vizualizari

 

Un desert dulceeeeee....de ti se strepezesc dintii :D

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinte(din alea subtiri)
  • 400 g nuca macinata
  •  Scortisoara
  • 100 g zahar pudra
  • 150-200 ml ulei
  •  Sirop:
  • 200 ml miere
  • 250 g zahar
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava rulouri:

Nuca macinata se amesteca cu scortisoara si zaharul pudra; se amesteca bine.

Foile de placinta se taie pe jumatate(pe latime). Se suprapun 2 foi unse cu ulei pe ambele parti, se presara nuca macinata si se ruleaza strans. In tava aragazului stropita cu apa si tapetata cu hartie de copt se aseaza rulourile formate. La sfarsit se mai ung cu ulei(cu ajutorul unei pensule). Se baga tava in cuptorul preincalzit pentru aprox 20 minute(pana se rumenesc putin deasupra).

Sirop:

Intr-o cratita se pune apa,zaharul si mierea. Se fierbe un sirop gros aprox 7 minute. Baclavalele fierbinti se aseaza intr-o tava adanca si se toarna siropul peste ele. Se lasa in tava pana absorb tot siropul(se mai intorc pe o parte si pe alta).

Se servesc calde sau reci, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava rulouri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajiturele cu gem si nuci