Baigli cu mac

de cocolina in Prajituri, 25 Apr 2012 | 4651 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 10 g drojdie proaspata
  • 250 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 125 g margarina
  • coaja de lamaie rasa
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu mac:

Se prepara maiaua din 100 ml lapte caldut, drojdia si o lingurita zahar. Intr-un castron se pune faina, oul, coaja de lamaie, 50g zahar, maiaua si se framanta un aluat.Topim margarina si o adaugam la aluat(margarina nu trebuie sa fie fierbinte). Se framanta bine pana se desprinde de pe maini. Se acopera castronul si se lasa la dospit cam 30 minute la caldura.

Intre timp preparam umplututa:se pune pe foc 150 ml lapte,2 plicuri zahar vanilat si 150g zahar.Mestecam bine iar cand zaharul sa topit adaugam 150g mac macinat  se lasa sa se raceasca. Aluatul se imparte in doua si se intinde cu sucitoare dandu-i o forma dreptunghiulara. Se pune jumatate din mac se intinde pe toata foaia cu o lingura si apoi se ruleaza. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie copt se ung cu ou si se baga la cuptor pana se rumenesc bine.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

miremirc 1

26.04.2012, 07:28

Mutulica 1

26.04.2012, 08:22

Ciociolina , nu mai sta ascunsa .Esti tanara , pozeaza si tu mai cu curaj .

mamaieelena 1

26.04.2012, 19:16

place

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Baigli cu mac si nuca