Balmos

de marcela1979 in Aperitive / Garnituri, 7 Mai 2011 | 10313 vizualizari

 

Balmesul este o mâncare ciobănească, care la origini este făcută din caș dulce de oaie, fiert în lapte (sau în unt etc.) cu puțin mălai.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml jintuiala
  • 200 gr malai
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Balmos:

Se pune jintuiala la fiert cu sare (jintuiala este zer stors din caș lăsat să se acrească, folosit la prepararea unor bucate) ,cand da in clocot se adauga malaiul in ploaia si se amesteca sa nu se faca cocoloase.Se lasa sa fiarba la foc mic cca 30 de min amestecand sa nu se prinda.Se serveste cu ciorba de salata sau cu salata de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Balmos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

09.05.2011, 12:58

Bucataras Medi 1

12.05.2011, 09:10

nu am mancat niciodata dar acuma am ocazia sa gust de la tine.................

mihaelar63 1

15.06.2011, 09:41

Ce bun e cu salata de salata verde

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Balmos taranesc cu sos de ardei