Banana bread

de Bucataras in Dulciuri, 13 Dec 2016 | 7967 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • banane coapte – 3 buc.
  • 2 oua
  • făină – 120 g
  • esență de vanilie / pastaie de vanilie – 1 linguriță / ½ pastaie
  • scorțișoară – 1 linguriță
  • alune caju – 80 g
  • zahăr pudra– 140 g
  • lapte – 100 ml
  • smântână de gătit – 50 ml
  • unt la temperatura camerei – 150 g
  • bicarbonat de sodiu – 1 linguriță
  • Praf de copt – 1 lingurita
  • Sare- un praf
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana bread:

 

  1. Mai intai bate untul la temperatura camerei cu zaharul pana obtii o pasta omogena.

  2. Taie bananele felii subtiri sau mixeaza-le cu un blender si adauga-le peste unt. Mixeaza putin cu mixerul.

  3. Prajeste alunele caju intr-o tigaie incinsa, fara ulei, pana se rumenesc usor. Taie-le apoi marunt cu un cutit.

  4. Cerne faina intr-un castron si pune peste ea alunele caju, scortioasa si bicarbonatul de sodiu. Amesteca-le usor.

  5. Adauga in compozitia de unt cate un ou, o lingura cu faina, vanilia, apoi lapte si smantana lichida, alternand mereu cu cate o lingura de faina. Omogenizeaza bine, sa nu ramana cocoloase.

  6. Tapeteaza o forma de chec cu unt si faina si rastoarna compozitia.

  7. Coace banana bread 40-45 de minute la 180 de grade. Fa testul cu scobitoarea sa vezi daca e gata.

  8. Las-o putin la racit, apoi scoate-o din forma sa se raceasca de tot, dupa care tai-o felii.

  9. Este pufoasa si aromata, se potriveste de minune alaturi de o cafea!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Banana bread" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri cu coaja de portocala confiata