Gogosele

de MonaMimi in Dulciuri, 24 Apr 2012 | 4694 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 1-2 galbenusuri
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 cubulet de drojdie
  • 1/2 coaja rasa de lamaie
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele:

Se incalzeste putin laptele, se pune drojdia. Amestecam bine, adaugam galbenusurile, sarea, zaharul, coaja de lamaie. Amestecam  apoi adaugam faina cat cuprinde. Framantan 20 minute. In timp ce framantam punem si putin ulei. Lasam la dospit 20-25 minute.

Cand sunt dospite presaram faina pe placa de lucru si intindem o foaie potrivita pe care o taiem cu un pahar. Gogoselele le prajim in ulei incins si le scoatem pe un servet ca sa se absoarba uleiul. Dupa ce s-au racit putin pudram cu zahar.

TIPS-URI

1

aluatul se lasa putin mai moale pentru a fi mai pufoase.

2

gogoselele ies foarte bune si cu apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]