Batoane cu mac si susan

de Julie in Piine, 5 Mai 2010 | 7764 vizualizari

 

Astazi am incercat reteta de paine de casa a lui I. Serban .
Nu am copt insa aluatul in forma clasica de paine ci i-am dat forma de batoane impletite.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 lingura sare
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 40 g drojdie
  • 550 ml apa calduta
  • mac
  • susan
  • ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu mac si susan:

Se freaca drojdia cu zaharul pana se topeste apoi se pune apa calduta ,sarea si uleiul. Se adauga faina si se framanta bine.
Eu apoi am impartit aluatul in doua. Intr-una am pus 2 linguri cu mac iar in cea de-a doua  2 linguri susan.

Se lasa la dospit in loc ferit de curenti cu aer rece.

Dupa ce si-a dublat volumul aluatul este gata de modelat. Se presara faina pe masa de lucru si se impletesc in trei, batoane mai mici mai
mari...care se ung cu ou si se presara deasupra lor   mac sau susan din belsug sau dupa gust.

Se lasa sa mai creasca si in tava. Intre timp aprindem cuptorul.

 Se coc la foc potrivit timp de 45 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu mac si susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

susu 1

05.05.2010, 14:13

foarte frumoase ti-au iesit. imi place mult susanul la painica dar si macul

Ina 1

05.05.2010, 20:41

foarte frumoase, batoanele, bv!

VI 1

10.12.2018, 07:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine Pascala