Intr-un castron incapator punem zaharul, drojdia, sarea si fulgii de cartofi.
Adaugam apa calduta si 1/4 din pachetul de margarina.
Amestecam, adaugam faina si framantam aluatul pana incorporam toate ingredientele uniform.
La final adaugam 2-3 linguri de ulei, framantam pana cand aluatul se desprinde de mana.
Acoperin vasul cu un prosop curat de bucatarie si lasam aluatul o ora la dospit pana isi dubleaza volumul.
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Tapetam doua tavi cu hartie de copt.
Margarina ramasa se trece cateva secunde prin cuptorul cu microunde.
Aluatul il punem pe masa de lucru infainata si il impartim in 16 parti egale.
Fiecare parte de aluat se intinde cu sucitoarea, formam cate o foaie subtire de forma ovala pe care apoi o ungem cu margarina topita, rulam foaia strans, apoi dam forma colaceilor pe care ii asezam in tavi peste hartia de copt.
Dupa ce am dat forma tuturor colaceilor ii ungem cu margarina ramasa, ii mai lasam 30 minute la dospit si ii coacem apoi la temperatura ridicata folosind functia de coacere cu ventilatie.
Dupa ce colaceii devin aurii ii scoatem din cuptor si acoperim tavile cu un prosop curat pana se mai racoresc, apoi servim.
Pofta buna!