Batoane de ovaz cu seminte si merisoare

de Bucataras in Dulciuri, 12 Sep 2016 | 10040 vizualizari

 

Emotii pentru prima zi de scoala?
 
Pune in pachetel un baton de cereale cu seminte si merisoare si o sa fie o zi buna! 

 

INGREDIENTE

  • 75 gr migdale crude sau alune crude sau nuci
  • 150 gr fulgi de ovaz
  • 2 linguri seminte de in
  • 2 linguri seminte de floarea soarelui
  • 140 gr curmale fara samburi
  • 2 linguri seminte de chia
  • 75 gr miere
  • 60 gr unt de arahide
  • 60 gr merisoare uscate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane de ovaz cu seminte si merisoare:

  1. Mai intai taie migdalele si pune-le apoi intr-o tava, impreuna cu fulgii de ovaz, semintele de floarea soarelui si semintele de in. Pune-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasa-le putin pana devin aurii. Amesteca din cand in cand, sa se rumeneasca uniform. O sa le simti crocante in batoane. Lasa-le sa se raceasca.
  2. In continuare mixeaza curmalele intr-un mini-robot pana obtii o pasta si adauga-le peste seminte. Pune deasupra si semintele de chia, care sunt pline de vitamin,  minerale, calciu, omega 3. Sunt considerate un superaliment, nu au un gust puternic, dar cand dau de apa se umfla si tin de foame!
  3. Pune intr-o craticioara mierea si untul de arahide si incalzeste-le putin, pana amestecul devine lichid. Toarna-l apoi peste seminte si amesteca bine toate ingredientele.
  4. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si rastoarna compozitia. Adauga deasupra merisoarele si preseaza bine cu o spatula. Poti sa fii inventiv si sa adaugi ce ingrediente iti plac, pastrand proportiile intre cele uscate si cele umede.  In loc de merisoare poti pune caise uscate sau stafide si in loc de miere pune sirop de agave sau sirop de artar.
  5. Taie batoanele cu un cutit, acopera tava cu folie alimentara si pune-o la frigider cateva ore sau mai bine peste noapte. Or sa reziste la frigider pana la 2 saptamani. 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de ovaz cu seminte si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]