Biscuiti cu cafea

de _Alina_ in Dulciuri, 13 Feb 2015 | 5893 vizualizari

 

Biscuitii sunt preferatii nostri cand vine vorba de rontaieli si in plus se fac rapid, usor si din putine ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • 125 ml cafea preparata (rece)
  • 1 masura cafea macinata (5 g)
  • 330 g faina
  • 20 g ulei de palmier
  • 1/2 lgt bicarbonat de amoniu
  • 1/2 lgt zeama de portocala/lamaie
  • 50 g zahar
  • 1/8 lgt sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu cafea:

1. Pune intr-un bol 250 g faina.

2. Pune zaharul in cafeaua preparata si amesteca pana cand se dizolva.

3. Toarna cafeaua peste faina din bol, adauga uleiul de palmier, sarea, cafeaua macinata si bicarbonatul stins si amesteca bine cu o lingura.

4. Framanta aluatul si inglobeaza treptat faina ramasa pana vei obtine un aluat ferm. Acopera-l si lasa-l sa se odihneasca 15-20 minute.

5. Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.

6. Imparte aluatul in doua ca sa lucrezi mai usor, intinde-l si decupeaza-l cu o forma pentru biscuiti, sau il poti rula intr-un cilindru si il tai in felii cu un foarfece de bucatarie.

7. Pune biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 10-15 min.

 

TIPS-URI

1

Daca ii vreti mai dulci puteti mari cantitatea de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri umplute cu nuca de cocos