Biscuiti Espresso cu cafea si portocala

de Bianca20 in Dulciuri, 26 Apr 2015 | 4509 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina;
  • 125 g unt;
  • 35 g cacao;
  • 1 ou;
  • 10 g praf de copt;
  • 100 g zahar;
  • 1 lingurita cafea;
  • 1  lingurita coaja de portocala;
Portii: 34
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti Espresso cu cafea si portocala:

Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa.

Untul, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul in jur de 5 minute.

Se adauga oul, cafeaua si coaja de portocala. Mixul de unt se adauga peste cel de faina si se amesteca manual, cat sa se omogenizeze totul si sa obtinem un alut nelipicios si usor de modelat.

Se fac bilute de marimea unei nuci si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Fiecare biluta obtinuta se preseaza cu o furculita pentru a-i da forma dorita. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 15 minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca framantati aluatul prea mult, biscuitii nu vor avea aceeasi consistenta faramicioasa;

2

Am razuit foarte fin coaja de portocala. Astfel, aroma s-a raspandit mult mai uniform si biscuitii au avut o aroma delicioasa;

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Espresso cu cafea si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu cacao