Biscuiti in glazura de ciocolata cu fragi

de Brindusa in Prajituri, 6 Apr 2010 | 3904 vizualizari

 

In ultima vreme am facut biscuiti destul de des, pentru ca prefer ca baiatul meu sa manace ceva facut in casa si sa nu-si mai cumpere dulciuri cu cine stie cate E- uri in ele.

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 200 g zahar brun
  • 150 g zahar tos
  • 2 oua
  • 300 g faina 000
  • 100 g nuci + alune macinate (poti pune cacao, sau faina daca nu ai altceva)
  • 100 g ciocolata, fulgi (eu am taiat marunt o tableta de ciocolata amaruie)
  • 1 lingurita praf de copt
  •  1/2 lingurita bicarbonat
  • arome, la alegere (mie imi place foarte mult vanilia)
  • 4 tablete (400 g in total) ciocolata cu fragi (de la Kandia), pentru glazura
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti in glazura de ciocolata cu fragi:

Taie untul in cubulete si amesteca-l cu zaharul, pana se face o crema onctuoasa, adauga ouale si aromele. Cerne ingredientele uscate (faina, sare, praf de copt, bicarbonat) si amesteca-le in compozitie, impreuna cu faina de nuci +alune. Cu o lingura incorporeaza ciocolata. Pune la frigider 1/2 de ora ca sa se intareasca.

In timpul asta incalzeste aragazul la 180C.

Pune hartie de copt pe tava si pune bilute din compozitie. Coace cam 15- 20 minute, sau pana ce nu mai sunt moi. Lasa la racit pe un gratar. Mie mi-au iesit 4 tavi.

Topeste ciocolata cu fragi la baia de aburi si cu o furculita invarte cate un biscuit pe toate partile. Pune-i la uscat pe un gratar cu o tava dedesupt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti in glazura de ciocolata cu fragi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca de cocos si piure de visine