Boeuf Stroganoff

de ExploraCuisine in Vita, 19 Feb 2011 | 14885 vizualizari

 

Boeuf Stroganoff este o reteta clasica foarte raspandita in intreaga lume cu o istorie interesanta si una dintre mancarurile mele preferate. Chiar daca suna sofisticat, aceasta e o mancare foarte simplu de facut si foarte aromata cu care va puteti impresiona invitatii.

 

INGREDIENTE

  • 500 g muschi de vita
  • 250 g ciuperci albe
  • 1 ceapa
  • 1-2 lingurite mustar Dijon
  • 1/2 lingurita pasta de tomate
  • 200 g smantana
  • unt pentru sotat
  • patrunjel verde
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boeuf Stroganoff:

Mai intai spalam bine carnea si o taiem fasii subtiri. Curatam ceapa si o tocam marunt, iar ciupercile le curatim de coaja si le taiem felii subtiri.

Intr-o tigaie, incingem carnea in 3 linguri de unt si o lasam sa se soteze pana cand scade tot lichidul.

Intr-o cratita punem la calit in 3 linguri de unt ceapa, iar cand devine translucida, adaugam ciupercile.

Cand ciupercile s-au inmuiat, adaugam carnea de vita, punem 200 ml apa si le lasam sa fiarba la foc mic pentru 15 minute.

Dupa 15 minute, luam de pe foc si adaugam mustarul, bulionul si smantana, condimentam si amestecam, punem din nou pe foc 2-3 minute, dupa care adaugam patrunjelul tocat marunt.
Servim cu orez, paste, sau in cazul nostru, cu mamaliga si un pahar de vin. Bon appetit!

TIPS-URI

1

Carnea de vita trebuie sa fie frageda, preferabil muschi de vita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf Stroganoff" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vitel cu ciuperci si pastai