Bomboloni

de Adele in Dulciuri, 26 Sep 2014 | 5868 vizualizari

 

Pentru prima oara incerc o reteta de bomboloni ..sunt deliciosi :D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina (aproximativ)
  • 2 oua.
  • 100 ml lapte.
  • 12 gr drojdie.
  • 10 gr sare.
  • 50 gr zahar (2 linguri jumatate).
  • coaja de lamaie.
  • 50 gr unt.
  • Pentru umplut:
  • crema de ciocolata.
  • Decor :
  • zahar pudra.
  • Ulei pentru prajit.
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboloni:

Se pune laptele la incalzit, intr-un pahar se pun cateva linguri de lapte cald si drojdia. Intr-un vas se amesteca ouale cu zaharul si laptele cald (nu cel cu drojdie). Treptat se adauga faina, sarea si drojdia dizolvata, se pune coaja de lamaie si se  framanta aluatul, dupa care se pune pe masa de lucru, se adauga untul (care trebuie sa fie la temperatura camerei) se pune si faina ramasa si se termina de framantat. Se lasa la cald pentru 30 de minute, dupa care se intinde o foaie groasa 2 cm si cu un inel de inox (sau pahar) se taie cercuri, care se lasa pentru 40-60 de minute acoperite cu un prosop la crescut.

Se prajesc in ulei cald, dupa care se lasa la racit cateva minute, se umplu cu ciocolata, se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Se pot umple cu crema de vanilie/lamaie sau dulceata /gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboloni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi in sos caramel