Bombonele cu cacao

de aziz in Dulciuri, 4 Noi 2010 | 6460 vizualizari

 

stiu ca se numesc intr-un fel nu stiu exact,reteta o am de la o doamna evreica nascuta in Romania la Bacau ,venita in Israel acum 50 de ani si care vb romaneste si corect pina acum

 

INGREDIENTE

  • 300 gr ciocolata neagra rasa
  • 3/4pahar smintina pentru frisca
  • 70 gr unt
  • coaja rasa de la o portocala(sau 2 linguri lapte de  cocos sau alune macinate tot 2 linguri)
  • cacao pentru inbracat bombonelele (sau cocos sau alune macinate)
  • se mai pune si 2 linguri coniac sau un lichior pe care il preferati
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bombonele cu cacao:

se topeste untul la microunde,se adauga ciocolata obtinem un sirop ;incalzim smintina pentru frisca pe aragaz dar nu o fierbem adaugam peste untul cu ciocolata amestecam bine se i-a de pe foc se pune coaja rasa de portocala sau lapte de cocos sau alune macinate si desigur lichiorul sau coniacul.compozitia nu este foarte legata asa ca o vom da la frigider cam 2 -3 ore .dupa care formam bilute cu mina sau cu o cupa pentru inchetata de marime mica,medie l-e rostogolim apoi prin cacao (daca gasiti o cacao olandeza este foarte fina si aromata)sau prin fulgi de cocos sau alune macinate sau chiar prin viermisori de ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bombonele cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata