Bors de cartofi cu galuste din gris

de mybella in Ciorbe, 18 Oct 2013 | 8392 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 -6 cartofi medii
  • 3 ardeii
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 rosie
  • 2 fire frunze telina
  • 200 ml smantana
  • 1 lgt patrunjel
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • bors de putina dupa gust
  • 20 ml ulei
  • Pentru galuste:
  • 2 oua
  • 150 gr gris de grau
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita bicarbonat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de cartofi cu galuste din gris:

Intr o oala de cca 5 litri punem apa la incalzit.

Ceapa, morcovul si ardeii se curata ,se spala si se taie marunt. Frunzele de telina si rosia se spala si se taie si ele marunt.

Cand incepe sa fiarba apa punem legumele la fiert cca 15 minute in oala acoperita cu capac.

Cartofii se curata, se spala si se taie in cuburi nu foarte mici dar nici prea mari. Cand au trecut cca cele 15 minute de cand fierb legumele, adaugam cartofii si lasam sa fiarba in continuare.

Intre timp pregatim galustele. Separam ouale, galbenusurile se freaca cu putina sare si piper dupa care adaugam putin cate putin grisul si albusul batut spuma. Amestecam in asa fel incat compozitia sa prinda aer. La sfarsit adaugam si bicarbonatul (nestins). Compozitia nu trebuie sa fie tare, trebuie sa curga cu lingura.

Cu  o lingura umeda luam cate putin din compozitie si punem in oala acolo unde vedem ca fierbe.Dupa ce am terminat de facut galustele asezonam borsul cu sare, piper si adaugam si uleiul.

Cand au fiert galustele acrim cu bors de putina care a fost fiert in prealabil, dupa gust. Fiecare pune bors in functie de cat de acru doreste.

Lasam sa dea cateva clocote dupa care dregem borsul cu smantana desfacuta cu putina zeama din oala.

Inca 2 clocote si borsul nostru este gata. Servim cu patrunjel verde tocat marunt.

Este foarte buna si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de cartofi cu galuste din gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu carne de porc