Au trecut si sarbatorile si mi s-a facut dor de ...fasole...desi nu sunt mare amatoare. Dar si aici se poate interveni putin.
Fasolea se pune la inmuiat, in prealabil, cateva ore, dupa care se pune la fiert intr-un litru de apa cu putina sare. Se schimba apa, dupa ce clocoteste de 2-3 ori. In ultima apa, se pune ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat cubulete.
Separat se fierbe afumatura. Cand fasolea este fiarta, se adauga afumatura, bulionul, Maggi Bors si rozmarinul, lasand sa fiarba la foc mic inca 15 minute. Daca este nevoie, mai adaugi sare.
Servesti cu ceapa rosie tocata, asezonata cu sare, piper, otet si un strop de ulei.
Pofta buna!
Tips & Tricks: este prima data cand adaug rozmarin la fasole, dar a avut o aroma desavarsita in combinatie cu gustul acrisor al borsului.
1
bors