Bors de perisoare

de elebele in Supe/Ciorbe, 5 Feb 2010 | 11809 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru perisoare:

  • 500g carne tocata amestec(porc,vita)
  • 3 oua
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • un cartof mare
  • verdeata (o leg marar, o leg patrunjel)
  • o linfura mare de orez 

Pentru bors:

  • 2 cani bors acru (de putina sau din comert)
  • un morcov
  • o telinuca
  • un patrunjel radacina
  • verdeata (2 leg patrunjel, 2 leg marar)
  • 2 lingurite bulion

 

Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de perisoare:

Se pune intr-o oala mare apa si 2 cani bors acru la fiert.

Zarzavatul ptr bors se taie(ceapa, verdeata numai jumatate din ea, restul e ptr la sfarsit), se da prin razatoarea mare(radacinoasele) si se pune separat intr-o oala mai mica cu putin ulei si apa la calit, la foc mic sa nu se prinda. Se adauga bulionul si se invarte bine cu o lingura de lemn.

Dupa ce zarzavatul a tras un clocot bun se rastoarna in oala mare in care apa si borsul acru fierb. Se lasa la foc mic. Intre timp se prepara perisoarele. Se dau toate prin masina de tocat(fara oua si orez :P) apoi se amesteca carnea cu zarzavatul tocat cu ouale si cu manuta de orez spalat.

Din amestecul rezultat se fac perisoarele cu mana umeda si se adauga in oala de bors care fierbe.

Se lasa la fiert la foc mic ca sa nu se desfaca perisoarele. Cand sunt fierte perisoarele se ia oala de pe foc si se adauga restul de verdeata taiata marunt.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

madi_marin 1

05.02.2010, 21:46

ciorbita asta e preferata mea.....

elebele 1

20.02.2010, 10:04

Merci fain de laude... Intr-adevar la noi in Neamt se mananca nu gluma, si numai mancare buna

Bucataras 1

26.02.2010, 19:56

stim . Iri s-a nascut in PN

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel reteta a la Radu Anton