Bors de Sfecla

de nico15 in Ciorbe, 7 Noi 2010 | 4377 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 telina potrivita
  • 1 sfecla potrivita
  • 2 ardei grasi
  • 1 pastarnac
  • 1 fir de praz
  • 2 linguri de ulei
  • 3-4 litri de apa
  • 1 plic de bors Magic
  • 1 borcanel de iaurt mic
  • sare si leustean
  • 200 ml de sos tomat sau pasta de rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de Sfecla:

 

Se spala si se curata legumele: ceapa(cubulete mici), ardei(cubulete), morcovi, telina si pastarnacul(se curata si se da pe razatoarea mare), prazul se taie normal. Legumele se pun in tigaie in care a fost pus uleiul si se calesc un pic, dupa care se adauga 1 pahar cu apa, se pune capacul la oala si se continua fierberea aproximativ 10 minute.

Cand legumele s-au inmuiat se pun 3-3,5 litri de apa. Se lasa sa fiarba inca 10-15 minute, apoi se adauga sfecla rosie care a fost curatata si tocata in cubulete, continuandu-se fierberea.

Se lasa la fiert 20-30 de minute se adauga borsul Magic, sosul de tomate si leusteanul se mai da intr-un clocot


Se poate servi ca in imaginile alaturate se va adauga borcanelul de iaurt si se va decora cu felii foarte subtiri de sfecla.

Pofta Buna este buna atat rece cat si calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de Sfecla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

madi_marin 1

07.11.2010, 10:44

stiu si eu de reteta asta, dar n-am incercat-o pana acum..... arata foarte bine....

Rocsi 1

07.11.2010, 11:18

si mie imi place ..si eu fac

vanilla 1

09.11.2010, 17:56

nu am auzit niciodata de reteta asa ca o salvez sa nu mai pierd timpul!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu costita afumata