Bot cu telemea

de iry-gabriela in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2012 | 5056 vizualizari

 

.....cui nu ii este dor de nu bot de mamaliga cu branza sarata copt pe plita asa cum se manca odata????imi plac enorm mancarurile taranesti pentru ca sunt mult mai sanatoase.

 

INGREDIENTE

  • 1l apa,
  • sare,
  • faina de porumb
  • telemea de oi.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bot cu telemea:

Pentru inceput am preparat o mamaliguta din apa sare si faina de porumb. Mamaliga am facut nici prea moale, nici prea tare si am lasat-o un pic sa se racoreasca si apoi am luat bucati de mamaliga si le-am  aplatizat si am pus un strat de telemea sfaramata, apoi am strans bucatile de mamaliga si le-am dat forma rotunda, dupa care le-am turtit si le-am asezat-o pe o tava de copt care am pus-o mai devreme sa se incinga bine.    

Boturile formate le-am intors si pe o parte si pe alta pana se coc bine. Sper sa va placa!

TIPS-URI

1

neaparat trebuie branza sarata ca da gust bun botului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bot cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

mamaieelena 1

24.02.2012, 12:00

bun

gaby_gabytza 1

24.02.2012, 14:13

am papat si eu ieri

DIANA B 1

26.02.2012, 09:27

Adica ... bulz , asa-i ? mi-ai facut o pofta de nu se poate ...si date si-un pic la gratar , mananci pana dai coltu'

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată

pe 27.10 la 11:23

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]