BRĂDUȚ DULCE

de Panacris in Dulciuri, 30 Dec 2015 | 4827 vizualizari

 

Nu știu în alte gospodării cum este, dar la noi, mereu se întâmplă să mai rămână cîteva fursecuri, colțuri de prăjituri, de la Crăciun la Anul Nou. Asa că am început seria reciclărilor ;) Pentru provocarea Dr Oetker, am adus un brăduț, bun de pus sub brăduț și savurat cu cei dragi.

 

INGREDIENTE

  • Fursecuri uscate, margini de prăjituri cca. 500 g,
  • Unt cca. 200 g,
  • Zahăr pudră cca. 50 g,
  • Nuci măcinate 100 g,
  • Esență de rom 1 linguriță,
  • Esență de portocale ½ linguriță.
  • Pentru decor:
  • Glazură de lămâie Dr Oetker,
  • Bombonele Dr Oetker,
  • Creioane cu pastă de zahăr Dr Oetker.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA BRĂDUȚ DULCE:

Toate prăjiturile se mixează în robot, se adaugă untul moale, zahărul pudră, nucile măcinate și aromele, se frământă bine, până se omogenizează toate ingredientele, apoi se presează într-o formă de sezon, care în prealabil s-a tepatat cu folie alimentară, apoi se dă la rece, cel putin 3 ore sau mai bine până a doua zi. 

Pentru ornare, glazura de lămâie de la Dr. Oetker, se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi prăjitura scoasă din formă, pusă pe un grilaj, se unge cu glazură. După ce s-a întărit puțin se ornează cu ornamente din zahăr de la Dr Oetker, după gustul și imaginația fiecăruia.

Spor și poftă bună. 

TIPS-URI

1

se poate jongla, cu multe alte ingrediente: stafide, cacao, vișine din vișinată ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "BRĂDUȚ DULCE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bastonase de ciocolata pentru Craciun :)