Bunatati pentru colindatori
Topesti mierea si untul la microunde. Cat lichidul este cald, adaugi zaharul si amesteci pana se omogenizeaza si zaharul este topit complet. Lasi sa se racoreasca, apoi adaugi ouale batute usor.
Adaugi faina si condimentele si incepi sa amesteci cu o lingura de lemn. Pui condimentele si bicarbonatul si amesteci pana cand se leaga compozitia. Cantitatea de condimente poate varia in functie de gusturile fiecaruia. Framanti aluatul pana se omogenizeaza. Acoperi cu folie alimentara si il dai la frigider pentru cateva ore. (cu cat il vei lasa mai mult, cu atat va fi mai neted la suprafata).
Scoti aluatul si iei o bucata din el si o framanti in mana pana devine maleabil, apoi intinzi o foaie de aluat putin grosuta.( Suprafata de lucru nu trebuie unsa cu nimic, datorita grasimii din continut, aluatul nu se va lipi.)
Decupezi cu diverse forme. Eu am facut omuleti, braduti,animalute, stelute.
Pui turta dulce in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin loc intre ele, fiindca vor mai creste putin la copt.
Dai la cuptor 8-10 minute la foc mediu, doar cat se rumenesc foarte usor pe fund.
Lasi turta dulce sa se raceasca, apoi o decorezi dupa imaginatie. Eu am decupat diferite marimi de stelute pe care le-am ornat cu ciocolata topita si le-am asezat sub forma de bradut.