Branzoaice

de laura_n in Prajituri, 25 Sep 2013 | 21122 vizualizari

 

Din ciclul...bune, calde si aromate!
PS.este prima data cand fac, asa ca sa nu va legati de aspect :)))
ca nu va mai dau :P
am incheiat PS-ul :)))

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  •  250 ml lapte dulce
  • 50 gr unt
  • 3 lg smantana
  •  3 oua
  •  4 lg zahar brut
  •  1 praf de sare
  •  700 gr faina
  •  5 gr drojdie uscata

pt umplutura:

  •  400 gr branza de vaci proaspata
  • 100 gr zahar brut
  • 1 mana stafide
  •  coaja rasa de lamaie
  •  2 oua

pentru uns si pudrat

  •  1 ou
  •  zahar pudra
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Eu am folosit masina de aluat. Am pus in ordine, urmatoarele: laptele, untul, smantana, ouale, zaharul, sarea, faina si drojdia.

Intre timp, am pregatit umplutura de branza. Intr-un castron, am pus branza, am faramitat-o cu o furculita, am adaugat ouale si zaharul, am amestecat si la sfarsit am pus si stafidele si coaja de lamaie rasa.

Am amestecat bine si am dat deoparte sa se intrepatrunda aroma.

Cand s-a terminat programul de framantare, am scos aluatul pe o planseta infainata,  l-am taiat in doua si am intins doua foi, cam de 1 cm grosime, din care am taiat patrate mai mult sau mai putin egale.

Am pus cate o lingura cu branza in mijlocul fiecarui patrat de aluat si am impaturit strangand colturile opuse in diagonala. Chiar daca a iesit un pic din umplutura, le-am lasat asa. Am scos o tava de copt prevazuta cu hartie de copt, am asezat branzoaicele la distanta de vreo 2-3 cm una de alta si le-am uns cu ou batut. Am bagat tava in cuptor,  pe treapta de sus, la foc mediu, pentru vreo 45-50 minute, cat sa se rumeneasca frumos, nu mai mult :))) Dupa ce s-au copt, le-am scos si le-am lasat un pic sa se raceasca dupa care le-am pudrat cu zahar vanilat.

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 20-22 lei

2

eu prefer branza sarata, dar asa aromate si pudrate, nu le pot rezista.

3

daca va plac mai dulci, puteti suplimenta cantitatea de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

ULTIMELE COMENTARII

ryansmith11

Despite its simplicity, https://poorbunnygame.io solid foundation of creative puzzles and charming design provides great potential for future updates. Adding new levels, mechanics, or features could easily expand the game’s appeal and longevity.

Cozonac cu nuca si cacao

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice cu branza de capra si stafide