Briose cu alune si ciocolata - de post

de Georgiana78 in Prajituri, 7 Sep 2012 | 5741 vizualizari

 

By Laura Sava careia ii multumesc pt o reteta asa minunata ! Eu am facut mici modificari la reteta, am personalizat-o sa zicem...!
Sunt minunate, se fac repede si ...sunt ieftine....!
Merg la cafea dimineata, sau ceai pt cei mai cuminti...!

 

INGREDIENTE

  • 100 ml ulei
  • 1 cana zahar (250 ml)
  • 1 cana apa minerala
  • 1 lingura otet
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita bicarbonat sodiu
  • 1/2 lingurita praf copt
  • un praf sare
  • 50 gr alune padure neprajite (crude)
  • 100 gr ciocolata menaj (cuvertura) de post
  • coaja rasa portocala
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu alune si ciocolata - de post:

- se amesteca uleiul cu zaharul, se toarna treptat apa si otetul, apoi coaja de portocala rasa

- faina amestecata cu sare si praf de copt si bicarbonat se adauga treptat in compozitia de apa si ulei

- se aseaza in forme de briose de hartie, speciale, asezate in tava de la aragaz cate o lingura din compozitie, se adauga cate 3 alune intregi si ciocolata taiata bucati mici, apoi se completeaza cu aluat pana se umpu 3/4 formele pt a lasa loc sa creasca, altfel curg din forme si deasupra se mai presara bucatele de ciocolata si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade (foc potrivit) pentru 30-35 minute. Seface testul cu scobitoarea, dar la mine a fost suficient timpul acesta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu alune si ciocolata - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu mere