Briose cu budinca de vanilie

de Constelatialeu in Prajituri, 17 Feb 2015 | 4552 vizualizari

 

M-am inspirat de la Rocsi,eu am marit un pic cantitatile.

 

INGREDIENTE

  • Briose
  • 5 oua
  • 200 g iaurt mai gras
  • 150 ml ulei
  • 250 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 340 g faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 1 pliculet vanilie finesse bourbon
  • Budinca
  • 1 plic budinca vanilie Dr.Oetker
  • 100 g zahar farin
  • 350 ml lapte condensat
  • 100 ml lapte dulce
  • 50 g unt
  • Decor
  • margarete de martipan
  • ciocolata alba
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu budinca de vanilie:

Briose :

Am pus in robot ouale,zaharul si esenta si am mixat pana zaharul s-a topit.Apoi am adaugat iaurtul si am mai mixat cca 5 min.La final am adaugat faina amestecata cu cacaoa si praful de copt,toate cernute.Am uns formele de silicon cu ulei si am pus in forme o lingura de compozitie.Am dat tava cu forme la cuptorul preincalzit,sunt gata cand trec testul scobitorii.Le-am scos din forme le-am asezat pe hartiute de briose si am taiat la fiecare capacul care era crescut mai mult,am scobit putin inauntru ca sa pot sa pun budinca,

Budinca :

Intr-o cratita cu fundul mai gros am pus praful de budinca,zaharul,laptele condensat si laptele dulce ,am omogenizat cu telul si am pus cratita pe foc sa fiarba pana se ingroasa.Cand s-a ingrosat,tragem cratita dupa foc adaugam untul.Lasam sa se raceasca,nu rede ce tot,cat sa putem sa punem budinca intr-un posh.

Asamblare:

Dupa ce am scobit briosele,umplem scobitura cu budinca,budinca ce am us-o intr-un posh,apoi ornam cu margarete de martipan si ciocolata alba,

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă reinterpretata