Prajitura cu multa nuca si caramel

de epurasha2bb in Prajituri, 14 Mai 2013 | 13980 vizualizari

 

am facut-o prima data de sarbatorile Pascale, si ieri am repetat si dus la serviciu, azi am postat-o ca ce e bun trebuie impartasit ca sa se simta mai multa lume bine si sa vedem oameni fericiti , nu? :)

 

INGREDIENTE

  • pt.blat:
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 3 lg nuca miez intreg sau jumatati
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • pt.primul topping
  • 150 g ciocolata alba simpla
  • pt.toppping 2 de caramel:
  • 150 g zahar
  • 150 g unt moale
  • 5 galbenusuri
  • 3 linguri miez nuca intreg sau jumatati sau taiat mai mare
  • inca 2-3 linguri nuca macinata maruntel;
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu multa nuca si caramel:

Blatul se pregateste asa: batem albusurile impreuna cu zaharul la viteza mare cu mixerul pana se face bezeaua aia de nu-ti pica in cap cand intorci castronul. Apoi adaugam 4 linguri de faina alba cernuta si amestecata cu 1 pliculet de praf de copt, apoi adaugam si nuca macinata. Pregatim din timp cuptorul, eu acum am unul electric si i-am dat asa vreo 10 minute (pana am pregatit eu blatul) la 200 C sa se preincalzeasca. Apoi am turnat blatul in tava pe care am asezat o coala de hartie de copt (aici atentie, daca vreti sa iasa mai inaltut blatul faceti in tavite mai mici si cu margine inalta sau folositi cantitate dubla de ingredinte pentru o tava mai mare cam cat cea de cuptor) si peste miezul de nuca mare nemacinat asezat pe fundul tavii, peste hartia de copt.

Dam la copt cam 15 minute,  pana se rumeneste, incercati cu scobitoarea daca vreti insa nu trebuie sa devina maroniu de tot ca un pandispan ci doar putin rumen si sa se fi umflat cam dublu de cat e. Cand s-a copt il scoatem din cuptor si fiind inca destul de cald il acoperim cu ciocolata alba pe care o razuim pur si simplu pe ochiurile mari deasupra blatului. Apoi lasam asa blatul si facem caramelul intre timp.

Topim zaharul intr-un tuciulet pe ochi mic si foc mic de la aragaz si cand s-a lichefiat si facut auriu maroniu luam putin de pe foc si adaugam untul moale la temperatura camerei, cate un cubulet pe rand, apoi amestecam apoi iar si apoi la fel cu galbenusurile. Amestecam bine totul si apoi mai punem vasul putin pe foc mic sa se ingroase crema. Dureaza foarte putin si e gata. O dam deoparte si adaugam si nuca mare iar. Turnam cald asa peste stratul de ciocolata alba si la final de tot presaram nuca macinata maruntel.

E tare buna zau! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu multa nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

laura2002 1

23.07.2013, 17:47

o bucatica vreau si euu

epurasha2bb 1

14.08.2013, 09:48

Rahela Velicu 1

07.06.2021, 22:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca oparita :)