Briose cu cascaval

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 3 Iul 2010 | 5010 vizualizari

 

un aperitiv gustos si aspectuos

 

INGREDIENTE

pt.umplutura:

  • 1-2 oua mari,
  • 150 g cascaval,
  • 50 g branza sarata
  • 4- 5 masline negre pt.decor

pt.aluat:

aprox 400 g faina,

aprox 200 g unt,

un galbenus si un praf de sare.

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu cascaval:

Se framanta un aluat rece din faina, unt , galbenusul si un praf de sare.Se rup bucatele si se modeleaza in tava cu forme de briose mici cescute.

Formele de briose se ung iinainte cu putin unt iar cuptorul trebuie incins din timp .

Se umplu cescutele de aluat cu amestecul de ou batut cu cascaval si branza razuita si se dau la cuptorul incins sa se rumeneasca.

Pentru un efect mai ''artistic'' eu le-am facut tot din aluatul sarat si o impletitura pe margine rasucind bucatele de aluat ca atunci cand faceti covrigei.

 

TIPS-URI

1

umplutura sarata se poate face in multe variante, puteti folosi si alte ingrediente gen mezeluri sau ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

04.07.2010, 23:39

eu ciupesc intai impletitura stiu ca e mai crocanta , merge

vanilla 1

05.07.2010, 09:11

inscriema si pe mine pentru o portie

epurasha2bb 1

05.07.2010, 21:30

fetelor sunteti tare simpatice!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu cascaval si sos de rosii