Briose cu mac si lamaie

de Valclaudia in Prajituri, 28 Mai 2014 | 3453 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri seminte de mac
  • 1/2 plic praf de copt
  • 4 linguri apa minerala
  • 6 linguri de faina proaspat cernuta
  • 1 albus
  • 150 gr.zahar pudra
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mac si lamaie:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem spuma albusurile cu un praf de sare si 3 linguri de zahar tos.

Frecam galbenusurile cu alte 3 linguri de zahar,praful de copt, semintele demac si zeama de la jumatate de lamaie.

Cand isi dubleaza volumul,adaugam rand pe rand cate o lingura de apa minerala, apoi alternativ cate putina faina si cate o lingura de albusuri batute.

Impartim amestecul obtinut in forme de briose, le dam la copt in cuptorul preincalzit pana trec testul scobitorii, apoi le scoatem si le lasam la racorit in forme.

Cand s-au racit mai trebuie doar sa le decoram cu glazura alba (mixam foarte bine albusul cu zaharul pudra, la final adaugam zeama de lamaie) si bombonele colorate, lasam cateva ore sa se usuce glazura si servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mac si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cupcake cu cicoare si goji