Briose Cu Stafide

de Anamaria Cook in Dulciuri, 10 Iun 2012 | 4429 vizualizari

 

Inspiratia BuburuzaBubu, iti multumesc pentru reteta delicioasa, pentru ca am folosit alt fel de faina eu am avut nevoie de putin mai multa si am folosit stafide dar rezultatul a fost incredibil de gustos, s-au mancat toate cum le-am scos din cuptor si s-au racit putin.

 

INGREDIENTE

  • 300g faina
  • o linurita drojdie uscata
  • 50g unt
  • un ou plus un galbenus
  • 120 ml lapte
  • 35 g zahar
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • un pumn stafide
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose Cu Stafide:

  Puneti faina cernuta intr-un bol incapator, peste care adaugati ouale, untul la temperatura camerei, praful de sare si zaharul. Faceti o maia din laptele caldut o jumatate de lingurita de zahar si drojdia uscata, lasati cam 5 minute intr-un vas acoperit cu un prosop de bucatarie  pana se dizolva drojdia si se formeaza spuma la suprafata apoi adaugati-o peste restul ingredientelor, amestecati pana obtineti o coca moale. La final adaugati o lingura de ulei si framantai pana nu se mai lipeste de maini, lasati la crescut o ora intr-un castron uns cu ulei si acoperit cu un prosop curat.

  Cand aluatul a crescut adaugati cealalta lingura de ulei si framantati din nou, apoi presarati stafidele pe suprafata de lucru framantand incontinuu pana incorporati stafidele.

  Impartiti aluatul in 12 bile egale si punetile intr-o tava de muffins unsa in prealabil cu putin ulei. Lasati sa creasca  in tava cca 30 de minute intr-un loc caldut.

Dupa ce briosele au crescut ungeti cu un galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte si punetile in cuptorul incins la  170C/325F/gaz3 pentru 15 minute apoi reduceti temperatura la 150C/300F/gaz2 pentru inca 10 minute.

    Cand sunt gata scoateti-le pe un prosop curat si lasati-le sa se racoreasca, serviti cu unt si gem de capsuni , simple, sau de ce nu cu crema de vanilie.

POFTA BUNA!!!

TIPS-URI

1

Daca vreti sa va iasa mai inalte sau daca folositi o tava de muffins mai mare formati doar 6 bile, eu am avut o tava cu adanciturile mai mici si mi-au iesit 12.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Cu Stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu capsuni