Budinca bicolora

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 10 Noi 2015 | 4918 vizualizari

 

Pentru "Saptamana barbatilor care gatesc".
Ma gandesc ca nu este asa de greu sa pregatiti ceva bun si aspectuos copiilor, nu-i asa domnilor? Iata propunerea mea:

 

INGREDIENTE

  • Budinca de vanilie:
  • 250 ml lapte dulce;
  • 30 g amidon;
  • 50 g zahar;
  • un galbenus;
  • esenta de vanilie.
  • Budinca de cacao:
  • 250 ml lapte dulce;
  • 30 g amidon;
  • 50 g zahar;
  • un galbenus;
  • o lingura de cacao;
  • esenta de rom.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca bicolora:

Pentru budinca de vanilie se pune intr-un vas amidonul si se dilueaza cu putin lapte. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca. La fel se pregateste si budinca de cacao (cu ingredientele mentionate la ea), dar in alt vas.

Se pun ambele vase la foc mic si se mesteca continuu in ele cu un tel. Pentru a va descurca mai bine, vasul cu budinca de cacao se ia de pe foc dupa ce s-a incalzit, continuand sa se lucreze la vasul cu budinca de vanilie. In aceasta din urma se mesteca pana cand se ingroasa si se ia de pe foc. Imediat, se pune din nou vasul cu budinca de cacao la foc si se mesteca si in acesta pana cand se ingroasa. 

Se umezeste cu apa rece o forma din silicon, iar cu ajutorul a doua lingurite se ia din fiecare budinca si se aseaza in forme, la intamplare. Se lasa sa se raceasca, dupa care se poate scoate budinca din forme si se poate servi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca bicolora" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

11.11.2015, 19:48

Si pentru mine o portie!

reisnaor_2006 1

11.11.2015, 20:42

ce bine arata

-Licurici- 1

12.11.2015, 11:45

Arata super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]