Pere caramelizate cu frisca

de Julie in Dulciuri, 1 Aug 2010 | 6177 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pere
  • o jumatate cana cu zahar
  • zeama de lamaie
  • 50 g unt
  • 20 ml coniac
  • esenta de vanilie
  • frisca
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere caramelizate cu frisca:

Perele se curata de coaja si se taie in felii mai groase Se stropesc imediat cu zeama de lamaie.

Zaharul se caramelizeaza apoi se adauga untul si  feliile de pere. Se lasa la foc mic, amestecand usor, 7-8 min. Se adauga  coniacul, si dupa inca 5-6  minute  oprim focul.

Lasam perele sa se raceasca . Le pastram la frigider, iar in momentul servirii adaugam deasupra frisca si menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere caramelizate cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de duo mousse ciocolata alba si caise