Budinca de cafea

de Miha in Prajituri, 8 Ian 2013 | 6598 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt
  • 50 g ciocolata alba
  • 2 linguri amidon
  • 250 ml lapte
  • 100 ml cafea tare
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita ness (pentru a intensifica gustul de cafea)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cafea:

Topim untul intr-un vas la foc mic. Adaugam amidonul si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase.  Turnam apoi laptele si cafeaua in care am dizolvat nessul si amestecam pana la omogenizare. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana compozitia incepe sa se ingroase, amestecand continuu. Dam deoparte si adaugam ciocolata taiata bucatele. Amestecam pana se topeste ciocolata si lasam sa se racoreasca.

In compozitia calduta incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si zahar. Albusurile le amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Vom obtine o compozitie spumoasa.

Turnam compozitia in vase termorezistente pe care le vom pune intr-o tava mai mare in care am pus apa. Dam la cuptor la foc mediu, pana suprafata budincii devine ferma la atingere si apar crapaturi la suprafata.

Se serveste cu frisca batuta sau inghetata, dar la fel de buna e si simpla.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Miha 1

01.04.2013, 20:51

Teodora, eu macar pot dovedi ca pozele si site-ul ala din care tot pui link-uri imi apartine....

diaconta 1

01.04.2013, 20:54

))))) ce faina faza

diaconta 1

01.04.2013, 20:55

Miha da' tu ai cam multe,poti sa le dai si altora

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]