Budinca de cozonac

de mimmi in Dulciuri, 20 Iul 2011 | 6518 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cozonac (cu mac,simplu,rahat sau nuca )
  • 3 oua
  • 350 ml lapte
  • esenta de rom sau vanilie
  • zahar
  • coaja rasa de portocala
  • putin unt Pentru sosul caramel:
  • 150 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura faina.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cozonac:

Incalzim 50 ml lapte si indulcim cu zahar . Inmuiem feliile de cozonac in lapte si le asezam intr-o tava unsa cu unt. Batem ouale,adaugam 300 ml lapte,coaja de portocala,esenta si zahar dupa gust. Se amesteca toate si toarna peste cozonac. Dam tava la cuptor cca 45 de minute.

Intre timp pregatim sosul:  Caramelizam zaharul(nu il lasati prea mult ca se amaraste)cca 2-3 minute la foc mic. Cand s-a topit zaharul se adauga laptele amestecat cu faina si se amesteca pana se incorporeaza tot. Va rezulta un sos delicios care nu se intareste si se poate folosi la orice fel de desert.

Pofta Buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (9)

kamy 1

20.07.2011, 21:03

de multi ani nu am mai facut asa trebuie sa incerc si eu cu sosul caramel

divainbucatarie 1

21.07.2011, 10:27

o bunatate!

mamaieelena 1

24.07.2011, 20:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca si cacao