Budincă de griș

de elucubratiiculinare in Prajituri, 13 Feb 2012 | 6460 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă,
  • 150 g griș,
  • 150 g zahăr,
  • 1 litru lapte,
  • esență vanilie.
  • un praf de sare,
  • unt pentru uns tava.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de griș:

Se bat spumă albușurile cu un praf de sare. Se adaugă unul câte unul gălbenușurile amestecând bine după fiecare. Apoi se adaugă grișul în ploaie amestecând bine. Compoziția se pune într-o formă rotundă unsă bine cu unt. Se dă la cuptor la 180 grade pentru 30-40 minute sau până s-a rumenit deasupra.

Cât este la cuptor, amestecăm laptele cu zahărul și se pune pe foc amestecând mereu până se topește zahărul.  Se lasă pe foc până se încălzește laptele, nu trebuie să fiarbă. Adăugăm esența de vanilie în lapte. Când este gata budinca, turnăm laptele fierbinte peste ea.

Se taie mijlocul cu un pahar (partea din mijloc o mănâncă cel mai mic membru al familiei) :) Se servește rece cu frișcă, ciocolată sau dulceață.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de griș" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (15)

iry-gabriela 1

14.02.2012, 05:50

place

Mihaela11_jo 1

14.02.2012, 11:43

Foarte apetisanta

DIANA B 1

29.02.2012, 11:45

Bun si asa ceva , am testat-o ...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]