Budinca de gris insiropata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 28 Oct 2013 | 12713 vizualizari

 

Multumesc Medi pentru reteta, ne-a placut mult!>:D

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 9 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 12 linguri gris
  • 1 lingura si 1/2 pesmet
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 praf de sare
  • unt pentru uns tava
  • Sirop:
  • 1200 ml lapte
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris insiropata:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le mixam spuma pana cand se intaresc.

Incepem apoi sa adaugam zaharul in ploaie, pana cand obtinem o spuma lucioasa.

Incorporam apoi galbenusurile unul cate unul.

Tot in ploaie adaugam pesmetul si grisul.

Adaugam zaharul vanilat, coaja de portocale.

Amestecam usor pana la omogenizare.

Tapetam  o forma (eu am folosit de prajitura) cu unt si turnam compozitia de mai sus.

Dam la cuptorul preincalzit si tinem aproximativ 30 de minute.

Intre timp pregatim siropul: intr-o oala punem laptele cu zaharul si punem pe foc pana incepe sa clocoteasca.

Cand budinca este gata, trece testul scobitorii,o scoatem din cuptor, o lasam in vasul ei si turnam peste ea, treptat, siropul de lapte.

Lasam budinca sa absoarba tot siropul si sa se raceasca in tava apoi o dam la frigider.

Lasam sa stea la rece minim 2-3 ore apoi portionam si servim.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Tava folosita de mine are dimensiunea de 24/34 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris insiropata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris cu dulceata de mure pe blat de biscuiti si nuca