Budinca de orez cu tocanita

de brunetica in Vita, 15 Noi 2011 | 3441 vizualizari

 

O reteta foarte delicioasa, iar carnea se topeste in gura.Merita incercata reteta.

 

INGREDIENTE

  • 300 g. orez
  • 400 g. pulpa de vitel cuburi
  • 500 g. pulpa de rosii
  • 1 morcov
  • 1 tulpina de telina
  • 1 ceapa
  • 1 litru supa
  • 5 linguri branza parmezan
  • 2 pahare vin alb
  • ulei de masline
  • 10 g. unt
  • sare 
  • piper
  •  100 g.o conserva de ciuperci
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu tocanita:

Curatam ceapa , o spalam, o taiem in doua jumatate de  ceapa maruntim si o calim pe jumatate intr-o tigaie cu ulei de masline.

Adaugam carnea peste ceapa si o lasam sa se caleasca bine, dupa care stingem cu un pahar de vin si adaugam rosiile tocate marunt, sarea si piperam dupa gust, lasand pentru 50 minute la foc mic.

Curatam morcovul si il dam prin razatoarea mica si il punem intr-o oala cu ulei, adaugam telina taiata marunt si restul de ceapa si le calim si ciupercile scurse de ulei.

Adaugam orezul si il lasam pentru 1-2 minute dupa care adaugam supa calda .

Cand orezul este facut pe jumatate adaugam un pahar de vin , sare si piper dupa gust.

Cu 2 minute inainte sa oprim orezul adaugam untul si parmezanul amestecand rapid si continu.

 

TIPS-URI

1

Ungem o forma cu unt o umplem cu orez si il presam un pic cu lingura, lasam cateva minunte il rasturnam intr-o farfurie si garnisim cu tocanita de carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu tocanita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocăniţă de viţel